Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2015.11.27

A PTC munka leírása

A PTC munka leírása

Ha beregisztráltál egy PTC oldalra, máris nekikezdhetsz a munkának. A legelső dolog, amire minden alkalommal figyelned kell: nézd meg, hogy be vagy-e jelentkezve az oldalra! Legen ez rutin benned és mindig, minden alkalommal tedd meg. Ehhez általában elég egy tekintet az oldal felső menüsorába, ahol láthatod az "account" vagy "login" szót. Ez utóbbinál értelemszerűen be kell jelentkezned az oldalra.

A menük között keresd meg a "View Ads", "Advertisements", "Browse Ads" vagy valami hasonló nevűt. (Néha az "Advertisements" menü alatt a saját reklámrendeléseidet találhatod. A kifezezések PTC oldalanként mások) Itt találhatod a tényleges munkát, azaz itt tudod a reklámokat lekattintani. Reklámoknak nevezzük az itt lévő bannereket, pedig tulajdonképpen ezek nem is reklámok, hanem bannerek, amelyekre rákattintva a böngészőnk új ablakában kinyílik a hirdetett oldal honlapja.

Kattints a bannerre és nézd meg, mi történik. Alapjában kétféle lekattintási folyamatot használnak a PTC oldalak

A bannerbe való kattintás után a bannerben valahol megjelenik egy kis karika, csillag vagy hasonló alakzat. Ebbe még bele kell kattintani ahhoz, hogy a reklámoldal megjelenjen új lapon. (Neobux és nTen scriptes oldalak)
A bannerbe való kattintás után a reklámoldal azonnal megjelenik az új lapon.
A böngésződ az új lap tartalmát mutatja, ahol a PTC oldal keretén belül nyílik meg a reklámoldal. A keret általában a böngésződ felső és alsó csíkjában van. A keretben egy számláló vagy folyamatjelző mutatja, hogy hány másodperced van még hátra a reklámoldal bezárásáig. Amikor az idő letelik, legtöbb oldalon még van egy apró feladatod: rá kell kattintani egy számjegyre vagy egy felfordított képre, vagy valami hasonlóra. Ezek biztonsági intézkedések, a PTC oldalak így védekeznek az automata klikkelő programok ellen. (A klikkelő programok használata minden PTC oldalon tiltva van. Ezért azonnali kizárás jár) A munkád végén általában egy zöld pipa jelenik meg, vagy egy "Clicked" felirat, vagy hasonló. Ezután be tudod zárni az oldalt, ami az új fülön megjelent és lekattinthatod a következő reklámot. Megj: A böngészőben a fül és a lap kifejezések ugyanazt jelentik. A böngésző felső részében lehet a lapokat váltogatni. Az új ablak mást jelent. Új ablak nyitásakor a böngésző teljes egészében új példányban töltődik be. Az ablakok között a tálcán lehet váltani.

A keretben lévő reklámablak tartalma változó. Legtöbbször egy másik ptc oldal hirdetését látod itt, vagy egy-egy ptc felhasználó saját honlapjának a reklámját. Előfordul azonban a legnépszerűbb ptc oldalakkal is, hogy egy hacker megpróbálja kihasználni a gyanútlan klikkelőt. Lemásolja a ptc oldal teljes kinézetét, méghozzá annak is a bejelentkező oldalát egy olyan felirattal, ami arra kér, hogy jelentkezz be ismét. Ez nem a ptc oldal bejelentkező lapja, hanem annak egy másolata, ami a hacker szerverén van, és a hacker kezeli az oldalt.Meghirdeti a ptc oldalon ezt a saját maga által készített hamis weboldalt. Ha valaki ezen a hamis weboldalon bejelentkezik, a hacker megszerzi a jelszót és ki tudja kérni a saját számlájára az ott lévő pénzt! Sajnos ez sokszor előfordul, úgyhogy figyelj erre nagyon és soha ne jelentkezz be sehova egy reklámterület belsejéből! Ha a reklámterület belsejében a paypal vagy payza bejelentkező képernyőjét látod, ne jelentkezz be oda se! Ez is valószínű, hogy hacker oldal, és a hacker a jelszavad megszerzésével a teljes payza vagy paypal fiókod fölött rendelkeznhet. Ez pedig azt jelenti, hogy képes minden pénzedet elvenni!

Vannak olyan PTC oldalak, ahol csak 4-5 reklámot lehet egy nap lekattintani, de vannak olyanok is ahol 30-40-et is. Általában a reklámbannerbe bele van írva, hogy a lekattintásért mennyi pénz jár.

Fontos, hogy a kötelező reklámokat minden nap kattintsd le, mert e nélkül nem kapod meg másnap a referáltak utáni jutalékodat. Hogy hány reklámot kötelező lekattintani, az legtöbbször a reklámbannerek fölé van írva. Néhány PTC oldalon (Neobux, Twickerz) a kötelező reklámok narancs színűek és értékesebbek a többinél. Ez oldalanként változó. Ha lekattintottad a PTC oldal kötelező reklámait, akkor oldalfrissítés után a bannerek feletti figyelmeztetés eltűnik. Megj: A magyar PTC zsargonban a reklám és a hirdetés szó ugyanazt jelenti: weboldal, amit valaki meghirdetett megtekintésre. Valójában nem hirdetéseket vagy reklámokat kell lekattintanunk, hanem weboldalakat.

A PTC oldalakon a hirdetések minden nap ugyanabban az időpontban frissülnek. Amikor a PTC oldalnál új nap kezdődik, azt nevezzük reset időnek vagy szerver időnek. Ez néhány PTC oldalon éjfélkor van, de az időeltolódás okozhat némi galibát, főleg akkor, amikor áttérünk a nyári vagy a téli időszámításra. A Twickerzen jelenleg reggel 6-kor van reset, a GoldenClixen éjjel 1-kor. Legtöbb PTC oldalon érkeznek nap közben is friss hirdetések, ezek általában "mini" vagy a "micro" néven vannak jelölve. A "Fix" hirdetéseket a nap bármelyik szakában le lehet kattintani. Fix hirdetések is érkezhetnek nap közben.

Sok helyen érdemes nap közben többször felnézni az oldalra új reklámokért. Ilyen oldal a Neobux, Probux, WordLinx, Twickerz, Clikz4Freakz és még jó néhány PTC oldal.

Ne riasszanak vissza az alacsony árak! Ha semmi mást nem csinálsz, csak lekattintod a PTC oldal reklámjait, akkor a napi bevételed $0.01 és $0,08 között van. Az első napokban (vagy talán hetekben) ennél több keresetre nem is számíthatsz, ha nem vásárolsz valamilyen prémium csomagot az oldalon. De ne aggódj! Én is végzem a PTC munkát, egyetlen fillért sem fektettem be a saját pénzemből, és nem napi 10 Ft a keresetem! A későbbiekben el fogom magyarázni azt is, hogy hogyan lehet a bevételedet a sokszorosára növelni. Azonban még előtte meg kell ismerkedned a PTC oldallal, amit használsz.